، آیتالله سید جمالالدین دین پرور، رییس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه امروز در نشستی با اصحاب رسانه از برگزاری هفدهمین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه با موضوع عهدنامه امام علی(ع) به مالک اشتر خبر داد و اظهار داشت: هر یک از همایشها در جایگاه خود مفید است اما برخی از همایشها به اندازهای مهم هستند که هر اندازه در برگزاری آنها تأخیر ایجاد شود به کل جامعه اسلامی خسارت وارد میشود.
وی افزود: برگزاری کنگره بینالمللی نهجالبلاغه در شرایط کنونی از ضرورتهای مهم جامعه اسلامی است چرا که نهجالبلاغه منشور حکومتی، سیاسی و اجتماعی در سطح جهانی را برای ارائه در قلب خود دارد.
رییس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه با بیان اینکه اگر مجموعه یا سازمانی بخواهد به سوی تعالی و پیشرفت حرکت کند باید برای خود اساس فکری و فرهنگی داشته باشد، عنوان کرد: مجموعه پویا باید بتواند راه پیشرفت را به اعضای خود نشان دهد که بتوانند تا آخر خط برنامههای حیاتی خود را تنظیم کند.
آیت الله دین پرور با بیان اینکه به طور کلی در تاریخ اسلام در زمینه سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) مطالب فراوانی وجود دارد، گفت: امیرمؤمنان(ع) در مدت کوتاهی که در رأس حکومت قرار داشتند مطالب فراوانی را تبیین فرمودهاند و خوشبختانه این مطالب امروز در اختیار ما است.
وی ادامه داد: این امام بزرگوار عهدنامهای را به طور مفصل تدوین کردند که دستور حکومت در آن منعکس شده است و این عهدنامه در طول تاریخ در کتابخانه وجود داشته ولی تحقق خارجی پیدا نکرده است.
رییس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه با بیان اینکه خاستگاه برنامهها و دستورات حکومتهای پیشین، غرب و مکانهای دیگر بوده است، گفت: برای تبیین این عهدنامه زمینهای وجود نداشت تا به عنوان دستور حکومتی به شکل آییننامه، برنامه و قانون پیاده شود.
آیت الله دین پرور با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب فضای جدیدی در این زمینه به وجود آمده است، گفت: نخستین کنگره نهجالبلاغه در سال ۶۰ با پیام امام خمینی (ره) برگزار شد.
وی افزود: با برگزاری چنین کنگرههایی وظیفه ما در این زمینه مشخص میشود تا کتاب نهجالبلاغه به عنوان کتابی برای تعلیم و تربیت به کار برده شود.
رییس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه با بیان اینکه باید مطالب نهجالبلاغه بیان شود، گفت: این تعالیم باید در اختیار همگان قرار گیرد و آموزههای بیان شده در عهدنامه مالک اشتر به شکل طرح و لایحه درآید و در مورد آن کار شود.
وی ادامه داد: امروز ضرورت دارد که همایشی در زمینه عهدنامه مالک اشتر برگزار کنیم و از صاحبنظران که درباره منابع اسلامی مطالعه دارند، دعوت میشود در این همایش شرکت کنند.
آیت الله دین پرور با اشاره به برگزاری هفدهمین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه به مناسبت عید غدیر گفت: از نهادهای علمی و آموزشی دعوت شده تا در این زمینه کمک فکری ارائه دهند تا عهدنامه مالک اشتر به شکل طرح یا لایحه به دولت ارائه شده و در نظام حکومتی استفاده شود.
آيتالله سيد جمالالدين دين پرور، رييس بنياد بينالمللي نهجالبلاغه از برگزاري هفدهمين کنگره بينالمللي نهجالبلاغه با موضوع عهدنامه امام علي(ع) به مالک اشتر خبر داد و اظهار داشت: هر يک از همايشها در جايگاه خود مفيد است اما برخي از همايشها به اندازهاي مهم هستند که هر اندازه در برگزاري آنها تأخير ايجاد شود به کل جامعه اسلامي خسارت وارد ميشود.
وي افزود: برگزاري کنگره بينالمللي نهجالبلاغه در شرايط کنوني از ضرورتهاي مهم جامعه اسلامي است چرا که نهجالبلاغه منشور حکومتي، سياسي و اجتماعي در سطح جهاني را براي ارائه در قلب خود دارد.
رييس بنياد بينالمللي نهجالبلاغه با بيان اينکه اگر مجموعه يا سازماني بخواهد به سوي تعالي و پيشرفت حرکت کند بايد براي خود اساس فکري و فرهنگي داشته باشد، عنوان کرد: مجموعه پويا بايد بتواند راه پيشرفت را به اعضاي خود نشان دهد که بتوانند تا آخر خط برنامههاي حياتي خود را تنظيم کند.
آيت الله دين پرور با بيان اينکه به طور کلي در تاريخ اسلام در زمينه سيره پيامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) مطالب فراواني وجود دارد، گفت: اميرمؤمنان(ع) در مدت کوتاهي که در رأس حکومت قرار داشتند مطالب فراواني را تبيين فرمودهاند و خوشبختانه اين مطالب امروز در اختيار ما است.
وي ادامه داد: اين امام بزرگوار عهدنامهاي را به طور مفصل تدوين کردند که دستور حکومت در آن منعکس شده است و اين عهدنامه در طول تاريخ در کتابخانه وجود داشته ولي تحقق خارجي پيدا نکرده است.
رييس بنياد بينالمللي نهجالبلاغه با بيان اينکه خاستگاه برنامهها و دستورات حکومتهاي پيشين، غرب و مکانهاي ديگر بوده است، گفت: براي تبيين اين عهدنامه زمينهاي وجود نداشت تا به عنوان دستور حکومتي به شکل آييننامه، برنامه و قانون پياده شود.
آيت الله دين پرور با اشاره به اينکه پس از پيروزي انقلاب فضاي جديدي در اين زمينه به وجود آمده است، گفت: نخستين کنگره نهجالبلاغه در سال ?? با پيام امام خميني (ره) برگزار شد.
وي افزود: با برگزاري چنين کنگرههايي وظيفه ما در اين زمينه مشخص ميشود تا کتاب نهجالبلاغه به عنوان کتابي براي تعليم و تربيت به کار برده شود.
رييس بنياد بينالمللي نهجالبلاغه با بيان اينکه بايد مطالب نهجالبلاغه بيان شود، گفت: اين تعاليم بايد در اختيار همگان قرار گيرد و آموزههاي بيان شده در عهدنامه مالک اشتر به شکل طرح و لايحه درآيد و در مورد آن کار شود.
وي ادامه داد: امروز ضرورت دارد که همايشي در زمينه عهدنامه مالک اشتر برگزار کنيم و از صاحبنظران که درباره منابع اسلامي مطالعه دارند، دعوت ميشود در اين همايش شرکت کنند.
آيت الله دين پرور با اشاره به برگزاري هفدهمين کنگره بينالمللي نهجالبلاغه به مناسبت عيد غدير گفت: از نهادهاي علمي و آموزشي دعوت شده تا در اين زمينه کمک فکري ارائه دهند تا عهدنامه مالک اشتر به شکل طرح يا لايحه به دولت ارائه شده و در نظام حکومتي استفاده شود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 28,نوامبر,2024